Activisme i projectes

 ACTIVISME

   Aquesta web i els projectes que hi surten sorgeixen des de l'activisme i la intenció d'aportar per una cultura i societat que posi l'enfoc en les cures de les persones, de la natura i del planeta. Una societat on el respecte per qualsevol forma de vida estigui per sobre dels interessos econòmics que han portat a la societat occidental a la destrucció del lloc on viu i a la d'ell mateix.

 Hem de caminar cap a una societat on els valors estiguin per sobre dels diners i on les persones creixin en sabiesa i humanitat, no en acumulació de diners, on el natural sigui el cooperar i no el competir, i on el "ser" estigui per sobre del "tenir", on el sistema educatiu no estigui enfocat a crear ma d'obra productiva especialitzada sino persones conscients on es desenvolupin totes les inteligencies.

  Aquesta web i els projectes que hi trobareu estan impulsats des d'aquesta intenció i consciencia, mirant de sumar al que molta gent esta ja fent i sentint. Tots tenim molt potencial, pero només junts i cooperant arribarem allà on el nostre potencial com a colectiu pot arribar.

 PROJECTES

 

 

 Increible Sostenible:

 És el lloc on conflueix tota la informació de l'activisme i els projectes que s'han iniciat, es participa o s'impulsen des de Can Pipirimosca.

 

La Recicleria Digital:

Projecte per compartir, intercanviar, reutilitzar, demanar i regalar. Amb petites accions aconseguim reduir deixalles, compartir recursos, crear comunitat i fer d'aquest mon un lloc millor on viure.

 És un grup de Telegram on es pot donar, intercanviar, demanar i oferir coses, serveis i coneixements entre la gent del poble. També permet compartir informació d'esdeveniments locals. A catalunya funciona per vegueries i a la península, per províncies.


 Can Pipirimosca:

 Can Pipirimosca és un espai on, a més de viure de manera sostenible i promoure-la, s'ofereix a entitats i s'hi organitzen activitats per a promoure l'educació en valors i de respecte pel planeta i pels éssers que hi habitem. El projecte va començar el 2002 i el 2004 es va constituir com Associació pel Desenvolupament local i Alternatiu (ADeLA). La masia on es fan les activitats és una finca familiar on el Pere Vidal fa de masover i a la que se li dona un ús social sense ànim de lucre.

 
 

 Increible Comestible:

  Moviment per cultivar amb voluntaris en zones urbanes i fer accessible menjar de manera gratuita als ciutadans, convidant-los a participar en el cultiu, manteniment i recolecció. Es va iniciar a Todmorden i moltes altres ciutats arreu del planeta han seguit amb l'exemple. Des d'increible sostenible es mira de fomentar grups locals autònoms i es participa del grup de Valls "Increible comestible Valls"

 

Valls en transició:

 Colectiu per promoure una ciutat més sostenible emmirallant-se en el moviment de ciutats en transició (Transition Towns).

 

EnTransicio.cat

  Des d'increible sostenible s'ofereix a les iniciatives de transició el subdomini per a poder tenir una adreça fàcil i de manera gratuita ( valls.entransicio.cat , .... )

 

Cuina Rebel - Valls

 Iniciativa que va sortir des de Valls en transició, increible sostenible, associació ADeLA i que des del gener del 2018 fa un taller mensual a Casa Caritat de Valls dins de les propostes culturals del centre cívic.

 Cuinar els aliments és igual d’important que produir- los. Amb la introducció dels aliments preparats, precuinats o industrialitzats, i amb un estil de vida que ens deixa poc temps per dedicar a la cuina, les habilitats culinàries de la població han anat minvant alarmantment.

 Cuina Rebel neix a Valls amb l’objectiu de tornar a capacitar la ciutadania a cuinar els seus propis aliments de manera sostenible utilitzant recursos locals. Agafeu el davantal i sortiu del costat fosc del menjar preparat per ser part de la Cuina Rebel!!!

 Les activitats de Cuina Rebel son gratuites i gràcies als voluntaris i col.laboradors es pot seguir amb aquesta iniciativa que és un punt de trobada, d'intercanvi de coneixements i de crear comunitat. 

 

CuinaRebel.cat

  Des d'increible sostenible s'ofereix a les iniciatives que s'inspirin en el moviment de Cuina rebel el subdomini i la possibilitat de fer xarxa i reforçar grups que segueixin en la mateixa línea de Cuina Rebel Valls.

 

 3DActivistes:

 Aquest és un projecte autònom i autogestionat pels makers que hi participen. El vincle amb increiblesostenible.org és que es va iniciar arrel d'una crida feta el 18 de març del 2020 des d'IncreibleSostenible per activar makers del camp de Tarragona. Es va fer la coordinació, facilitació i acompanyament durant el primer mes possant-hi tots els recursos i experiència en voluntariat de l'Associació ADeLA. Es va organitzar per a que des del primer minut que la gent s'afegia al grup les maquines poguessin ja imprimir i enjegar així d'urgencia la producció d'elements de protecció contra el covid19. El projecte va anar creixent a mesura que la gent s'hi afegia i hi participava. Un mes més tard el colectiu ja funcionava de manera participativa amb equips de treball i un grup coordinador.

 Dos mesos més tard de la crida, el colectiu ja comptava amb més de trescents makers i s'havien fet i entregat vora les quatremil viseres als centres hospitalaris, CAPs, residències, .....

 Ja des de la seva creació es va acompanyar al colectiu per a que pogués ser una peça clau i punt de trobada dels makers per aportar des de l'altruisme, la cooperació i el voluntariat. Potencialment el colectiu pot ajudar a lluitar contra l'obsolescencia programada i recolzar els colectius desfavorits i ajudar a crear una societat participativa i horitzontal possant el recurs maker al servei de la transició cap a una societat sostenible, participativa i on la gent s'ajudi i cooperi.

  Esta pendent fer una assamblea amb tots els integrants per a que la decisió del que vol fer el colectiu es consensui amb tothom.