La hipocresia que aflora pel coronavirus

Que per actuar contra el coronavirus es prenguin mesures urgents i per la destrucció del planeta es donin excuses que no es pot i es postposin contínuament mesures, diu molt de la hipocresia en que vivim.

És com quan es deia que no hi havien diners per erradicar la fam i d'un dia per l'altre surten cent vegades més diners del no res per a rescatar els bancs.

El que falla és voler de debo, els recursos hi son, que ens quedi clar. Que ningú em torni a dir que és inviable o impossible fer els canvis per deixar de contaminar amb plastic, deixar de contaminar l'atmosfera i deixar de destruir la natura.

És possible fer canvis profunds i urgents, però es va postposant fer-los un i altre cop. Ho postposem per a que ho facin els que vindran, alhora que els hi destrossem el planeta. Postposem dient que hem d'educar als nens per a que siguin conscients, quan els adults no ho son ni tenen intenció de ser-ho. No es vol renunciar al confort tot i saber que això està destruint el planeta pels qui vindran.

Jo tinc clar què fer i de quin costat estic: del costat de la vida, del planeta i dels qui volem preservar la biosfera. I tu, ho tens clar?

Pere Vidal


????????????

increiblesostenible.org